Holland Vaart vroeg uit de veren in Friesland - Blogs

Door: Watersport TV | Geplaats: 30-01-2023 om 13:30
Holland Vaart vroeg uit de veren in FrieslandDe vierde en laatste aflevering van Holland Vaart, in de zomer van 2022 opgenomen, speelt zich af in Friesland. We varen eerst naar Heeg, waar we worden uitgenodigd om mee te gaan met de broodboot. Dit betekent vroeg uit de veren, want om alle watersporters op de eilanden van brood etc te voorzien varen Yme Ypma en zijn vrouw Paulien klokslag 07.00 uur uit.

Op het starteiland op het Sneekermeer ontmoeten we Johan Schuurman aan boord van zijn zeiljacht. Een paar jaar geleden lag het schip in zwaar verwaarloosde toestand in Enkhuizen voor anker. Johan en zijn vrouw raakten op slag verliefd en wisten de eigenaar te achterhalen. Die bleek bereid het te schip verkopen. Daarna startte een langdurige renovatie, refit en met een geweldig eindresultaat. Van sloop tot droomboot.

Betalen van liggelden gebeurde jarenlang door passanten bij de havenmeester, maar tegenwoordig steeds vaker met de smartphone via handige systemen zoals dat van i-Marina. Je meert af, scant de QR-code bij de ligplaats in. Vult de gegevens van je boot en de betaling is daarna een kwestie van een druk op de knop. We ontmoeten de bedenker van dit systeem, Volker Meuzelaar.

Bekijk hier de Holland Vaart vroeg uit de veren in Friesland aflevering


Kennis maken met Volker Meuzelaar - verantwoordelijk voor i-Marina - 17-03-2021
Via de App op de haven betalen met i-Marina - 01-06-2021
Haventeam van Stichting Waddenhaven Texel: ‘Ook de wasmachines werken via i-Marina’ - 06-10-2021
"Zeilen" Meer tijd om een lijntje aan te pakken - 22-07-2022