Kennis maken met Tom Janssens - vertegenwoordiger van i‐Marina - Blogs

Door: Roos Bähr | Geplaats: 25-09-2020 om 15:02
Kennis maken met Tom Janssens - vertegenwoordiger van i‐MarinaTom Janssens is al heel zijn leven werkzaam als zelfstandige. Hij heeft onder andere een bedrijf opgestart dat uiteindelijk is opgegaan in een beursgenoteerde firma. Tom is ook vrijwilliger geweest bij verenigingsjachthavens. De ervaringen die hij in zijn loopbaan heeft opgedaan, zorgen ervoor dat hij precies weet op welke gepaste wijze hij i-Marina bij klanten onder de aandacht kan brengen.

Al vroeg begon Tom met een eigen zaak. ‘Deze was gerelateerd aan metaalbewerking, een activiteit die ik van mijn grootvader had overgenomen. Uiteindelijk ben ik binnen die branche in de luchtvaart terechtgekomen en hield ik me bezig met cargocontainers en cateringmateriaal. Het bedrijf groeide en groeide en later heb ik het van de hand gedaan. Wel bleef ik voor hun werken als projectmanager. De firma is uiteindelijk marktleider geworden en onderdeel van een beursgenoteerd bedrijf. Alles werd zo groot… Ik wilde weer meer gaan ondernemen en niet alleen maar vergaderen. Ik vond mijn draai bij een Frans bedrijf dat zich bezighield met cargonetten. In die tijd was ik ook al actief binnen de verenigingen.’

Mijn grootvader
Inmiddels is Tom al bijna 28 jaar betrokken bij de Royal Yacht Club van België waarvan 25 jaar als bestuurslid. Ik heb de hele evolutie meegemaakt. De jachtclub werd steeds professioneler. Ook de totstandkoming van Jachthaven Willemdok in Antwerpen, de uitbereiding en professionalisering van Jachthaven Antwerpen Linkeroever en de groei en opstart van de verenigingshavens in Wolphaartsdijk en Cadzand werden van dichtbij meegemaakt.

Ik zat op hun stoel
Tom werkt nu zo’n twee jaar samen met Volker. ‘Ik vertegenwoordig i-Marina in België en het zuidelijke deel van Nederland. Zelf heb ik ook met de software gewerkt in mijn tijd bij de jachthaven in Cadzand. Hier ligt overigens ook mijn eigen boot en ik ben daar opstapper bij de KNRM. In mijn tijd als havenbeheerder in Cadzand vond ik het heel fijn dat alles in één systeem, met een centrale database, in the cloud beschikbaar was. Als ik bij klanten langsga kan ik hen dus ook adviseren vanuit hun behoeften. Vijf jaar terug zat ik namelijk op hun stoel. Ik weet hoe verenigingen werken, hoe het is om aan tafel te zitten en te overleggen hoe de centen worden verdeeld. Uit eigen ervaring kan ik hen met de hand op mijn hart vertellen dat i-Marina heel goed werkt. Ik vind het veel fijner om in te zetten op contact dat voor de lange termijn geldt, dan een samenwerking voor korte termijn. Over een lange periode bouw je een relatie op. Dat iemand bijvoorbeeld over iets begint van tien jaar geleden. Dat soort gesprekken geven mij veel voldoening en daar doe ik het voor. Zo’n vertrouwelijke relatie is onbetaalbaar.’

Tom kent Volker door: ...zeilwedstrijden uit begin 2000. Tom zat in de organisatie van deze wedstrijden en Volker deed een gooi naar de overwinning. Later zaten de twee samen in organisatiecomités. Op den duur kwam Tom op het zakelijke pad van Volker. Tom beheerde meerdere havens en hiervoor was hij bezig met ontwikkelingen, ook op het gebied van software. De rest is geschiedenis. Het vertrouwen dateert al van lang terug dus een geslaagde samenwerking kon niet missen.